Recept

Klassieke broodjes basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Basisrecept van Leila Bakt

bereiding
  1. 1

    Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.

  2. 2

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot he tin volume is verdubbeld.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. 6

    Leg het deeg op een schoon, licht met meel bestoven werkvlak en maak er broodjes naar keuze van. Je kan ze verder afwerken als bosbesbroodjes of als appel- en amandelkrans

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke broodjes basisrecept

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!