Recept

Homemade peperroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze saus is lekker bij een stukje robuuster vlees. Dat kan rood vlees zijn zoals steak of rosbief, maar ook ‘groter’ gevogelte zoals Mechelse koekoek, parelhoen of kalkoen.

Opgelegde peperkorrels zijn geconserveerd in zout water met azijn en zijn ideaal om te verwerken in bijvoorbeeld een klassieke peperroomsaus zoals deze. Ze hebben een heerlijke bite en pittige smaak. Naarmate de saus indikt, worden ze milder van smaak.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Smelt een klontje boter in een steelpan en bak de ui glazig. Voeg de bloem toe en roerbak die 1 minuut.

  2. 2

    Blus de pan met de runderbouillon en breng die aan de kook. Giet er dan de room bij en roer door met een garde. Mix de saus eventueel glad met een staafmixer.

  3. 3

    Voeg de opgelegde peperbolletjes toe aan de saus en laat de saus op een zacht vuur indikken. Breng ze op smaak met de geplette zwarte peperbollen en eventueel wat zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade peperroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!