Zalmforel met appel
bereiding
-
1
Snipper de sjalotjes fijn.
Snij de appel in fijne plakjes.
Verwarm de oven op 150°C.
-
2
Vermeng 2 el olijfolie met de tijm, een snuifje peper en zout. Bestrijk de visfilets langs beide kanten met de de kruidenolie. Bak de visfilets 5 minuten in een pan met antiaanbaklaag op een hevig vuur. Keer ze om in de helft van de baktijd.
-
3
Leg vier filets op de velkant in een ovenschaal. Verdeel er de kaas over. Dek af met een tweede filet, met de velkant naar boven. Hou ze warm in de oven.
-
4
Fruit de sjalotjes glazig in de braadpan van de vis, in 1 el olijfolie. Schenk er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Doe er het appelsap en de appelschijfjes bij. Laat 1 minuut goed doorwarmen.
-
5
Verdeel de gevulde visfilets over voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en werk af met appelschijfjes. Serveer meteen. Lekker met gebakken aardappeltjes of warme toast.
Voorbereiding