Belgische wafels met aardbeien en chocolade
bereiding
-
1
- Splits de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt.
- Smelt de boter, voeg de melk en het water toe en verwarm het mengsel tot lauw.
- Verkruimel de gist en los deze op in de vloeistof.
- Voeg de eierdooiers, het zout, de suiker, de vanillesuiker en de bloem toe en klop tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.
-
Verwar het wafelijzer voor, bestrijk het met gesmolten boter en bak de wafels 3-5 minuten.
-
2
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
- Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met water dat net aan de kook is (zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt) en laat de chocolade smelten. Meng de basterdsuiker erdoor.
Wafelbeslag
Aardbeien met chocolade