Chilikip met cashewnoten en nasi goreng
bereiding
-
1
Roer de maïzena los met 3 el water. Wentel er de kippenblokjes door en strooi er het vijfkruidenpoeder over.
-
2
Snij de chilipeper fijn. Verhit de olie in een wokpan, voeg de chili en chilibonenpasta toe en roerbak er de kippenblokjes in. Blus met de rijstwijn en 100 ml water, laat nog 3 minuten roerbakken. Voeg de cashewnoten en daarna ¾ van de lente-ui toe. Breng op smaak met sojasaus, honing en limoensap.
-
3
Breek de eieren in een kommetje en klop ze los met een mespuntje zout en enkele ringetjes lente-ui.
-
4
Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de doperwtjes gedurende enkele minuutjes. Voeg de sojasaus en de rijstwijn toe, schep alles uit de wok en hou warm.
-
5
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de eieren. Schep er de rijst door en voeg er de doperwtjes weer bij. Breng op smaak met wat zout en peper, schep alles goed om laat nog een minuutje doorwarmen. Serveer de chilikip met de nasi goreng.