Recept

Nasi goreng

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Haal een beetje Indonesië naar je keuken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij ui en knoflook fijn.

    Sni het vlees in blokjes.

    Snij de groenten in stukjes.

    Hak de bieslook en de selderblaadjes fijn.

  2. 2

    Kook de rijst en laat uitlekken en afkoelen.

    Nog beter is een restje rijst van de vorige dag.

  3. 3

    Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook, tot de uien geel kleuren.

  4. 4

    Voeg het vlees toe en bak even mee.

    Doe er de groenten bij en roerbak ze.

    De groenten moeten wel knapperig blijven.

  5. 5

    Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.

  6. 6

    Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen.

    Breng op smaak met zout.

  7. 7

    Kluts de eieren, breng ze op smaak met zout en bak er een dunne omelet van.

    Rol op en snij in reepjes.

  8. 8

    Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, en bestrooi met de fijngehakte bieslook en selder.

    Serveer met kroepoek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi goreng

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!