Nasi goreng
bereiding
-
1
Snij ui en knoflook fijn.
Sni het vlees in blokjes.
Snij de groenten in stukjes.
Hak de bieslook en de selderblaadjes fijn.
-
2
Kook de rijst en laat uitlekken en afkoelen.
Nog beter is een restje rijst van de vorige dag.
-
3
Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook, tot de uien geel kleuren.
-
4
Voeg het vlees toe en bak even mee.
Doe er de groenten bij en roerbak ze.
De groenten moeten wel knapperig blijven.
-
5
Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
-
6
Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen.
Breng op smaak met zout.
-
7
Kluts de eieren, breng ze op smaak met zout en bak er een dunne omelet van.
Rol op en snij in reepjes.
-
8
Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, en bestrooi met de fijngehakte bieslook en selder.
Serveer met kroepoek.
Voorbereiding