Nasi goreng uit Indonesië
bereiding
-
1
Snij de uien en knoflook fijn.
Snij het vlees in blokjes.
Hak de bieslook en selderblaadjes fijn.
-
2
Kook de rijst en laat uitlekken en afkoelen. Nog beter is een restje rijst van de vorige dag.
-
3
Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook, tot de uien geel kleuren.
-
4
Voeg het vlees toe en bak even mee. Doe er de groenten bij en roerbak ze. De groenten moeten wel knapperig blijven.
-
5
Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig
verdeeld zijn. -
6
Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen. Breng op smaak met
zout. -
7
Kluts de eieren, breng ze op smaak met zout en bak er een dunne omelet van. Rol op en snij in reepjes.
-
8
Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, en bestrooi met de fijngehakte bieslook en selder. Serveer met kroepoek.
Voorbereiding