Recept

Nasi goreng uit Indonesië

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige nasi goreng

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de uien en knoflook fijn.

    Snij het vlees in blokjes.

    Hak de bieslook en selderblaadjes fijn.

  2. 2

    Kook de rijst en laat uitlekken en afkoelen. Nog beter is een restje rijst van de vorige dag.

  3. 3

    Verhit wat olie in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook, tot de uien geel kleuren.

  4. 4

    Voeg het vlees toe en bak even mee. Doe er de groenten bij en roerbak ze. De groenten moeten wel knapperig blijven.

  5. 5

    Doe er beetje bij beetje de rijst bij en meng goed, tot de rijst en de groenten gelijkmatig
    verdeeld zijn.

  6. 6

    Roer de sambal en de ketjap door de nasi, en als laatste de garnalen. Breng op smaak met
    zout.

  7. 7

    Kluts de eieren, breng ze op smaak met zout en bak er een dunne omelet van. Rol op en snij in reepjes.

  8. 8

    Garneer de nasi goreng met reepjes omelet, en bestrooi met de fijngehakte bieslook en selder. Serveer met kroepoek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi goreng uit Indonesië

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!