Zalmsoep met maïs
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen, maar schil ze niet. Snij ze in blokjes van 2 cm.
Snipper de lente-uitjes.
Hak de knoflook fijn.
Plet de peperbessen.
Snipper het bieslook.
-
2
Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water. Giet af en zet apart.
-
3
Bak het spek krokant en schep het op keukenpapier om uit te lekken. Giet het spekvet op 2 el na uit de pan. Stoof er de lente-uitjes, maïs, tijm, laurier, knoflook en peperbessen in tot de uitjes zacht zijn.
-
4
Schenk er de melk en de room bij en breng aan de kook. Voeg de aardappelen, de zalm en het spek toe en laat zachtjes sudderen tot de vis bijna gaar is.
-
5
Verwijder de laurier en roer het citroensap door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en werk af met bieslook.
Voorbereiding