Maaltijdsoep met rundvlees
bereiding
-
1
Snij de savooikool in reepjes. Snipper de uien. Hak de knoflook fijn en snij de selder, de wortelen en de raapjes in blokjes. Snij de prei in dunne reepjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
-
2
Blancheer de savooi en de groene boontjes enkele minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.
-
3
Stoof de uisnippers glazig in een klontje boter. Voeg de knoflook, selder, wortelen, raapjes en prei toe aan de gestoofde ui en laat nog even verder stoven.
-
4
Doe de tomatenblokjes bij de gestoofde groenten en overgiet met de bouillon.
-
5
Voeg er de uitgelekte witte boontjes en de kruiden aan toe. Breng de bouillon aan de kook en laat 45 minuten zachtjes pruttelen.
-
6
Voeg er de reepjes savooikool, de groene boontjes en de pasta aan toe en laat nog 5 minuten verder koken. Leg de flinterdunne reepjes vlees in de hete soep en serveer onmiddellijk.
Voorbereiding