Portugese visserssoep
bereiding
-
1
Snij de worst in plakjes.
Snipper de soepprei en de ui grof.
Hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Verwarm de wijn tot het kookpunt en voeg de saffraan toe. Neem van het vuur, dek af en laat 15 minuten trekken.
-
3
Stoof de prei met de ui 8 minuten in 1 el olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuutje stoven. Doe er de saffraanwijn, de visbouillon, de tomatenblokjes en de oregano bij. Laat 20 minuten sudderen.
-
4
Doe er de plakjes worst, de mosselen en de venusschelpen bij. Dek af en laat 8 minuten flink doorkoken, tot de schelpen open zijn.
-
5
Kruid de visfilets met peper en zout. Paneer ze aan één kant met polentameel. Bak ze 4 minuten op de gepaneerde kant in 2 el hete olijfolie (of tot die kant goudbruin kleurt). Draai ze voorzichtig om en schep er een pollepel soep bij. Dek af en laat 4 minuten sudderen.
-
6
Verdeel vis, mosselen, schelpen en worst over de borden. Schenk er de soep bij en werk af met peterselie.
Voorbereiding