Portugese zeevruchtensoep
bereiding
-
1
Kook de krielaardappeltjes beetgaar in gezouten water. Giet af en hou even apart. Maak de wortelen schoon en snij in kleine blokjes van ½ cm. Maak de selder schoon en snij in fijne boogjes fijn. Pel de ui en de knoflook en snipper. Hak de pepertjes fijn. Spoel de tomaat en snij in vieren, lepel de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de rog erin. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
-
3
Zet een grote pot op het vuur met wat olijfolie en stoof er de blokjes wortel in. Voeg na enkele minuten de ui, de selder, de pepertjes en de fijngesnipperde knoflook toe. Kruid de groentjes met peper en zout.
-
4
Voeg de tomatenblokjes, de aardappelen, de rog en de zeevruchten toe. Breng op smaak met peper en zout en overgiet met de bouillon van schaaldieren. Zet de soep nog 5 minuten op hoog vuur en serveer meteen.