Warme carpaccio van hert met portodressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de parmezaan met zwarte peper. Leg op een bakplaat met bakpapier repen parmezaan van zo’n 2 cm breed en 20 cm lang. Bak 10 minuten in de oven, laat afkoelen.
-
2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en schroei er de hertenfilet in dicht, tot hij aan alle kanten een bruin korstje heeft. Haal de pan van het vuur en laat het vlees 5 minuten rusten.
-
3
Meng de porto met de mosterd en 4 eetlepels olijfolie tot een dressing. Kruid met peper en zout. Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof.
-
4
Snij met een heel scherp mes de hertenfilet in flinterdunne plakjes. Schik ze op 4 borden. Lepel er de dressing over.
-
5
Werk elk bord in het midden af met een toefje rodebietscheutjes, wat gehakte cashewnoten en een parmezaankrokantje. Serveer meteen.