Recept

Eendenterrine met abrikoos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als voorgerecht

bereiding
  1. 1

    Snij de eendenlever in stukjes en laat ze 30 minuten marineren de porto. Snij de borstfilets van de eend en hou ze apart. Snij de rest van het eendenvlees van het karkas af en snij in stukken, verwijder het vel. Snij het varkensvlees en buikspek in stukken. Meng alles met de citroenschil, kruiden en specerijen en zet 15 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Bekleed de terrinevorm (van 0,75l) met gerookt spek - hou een paar plakjes apart voor de bovenkant. Hak het vlees grof in de keukenmachine. Laat de lever uitlekken. Snij de eendenborst in blokjes en meng ze met de lever en peperbessen door het gehakte vlees.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 160°C. Hak de abrikozen en de walnoten grof. Meng ze met het vlees en vul er de vorm mee. Dek af met de rest van het spek. Zet het deksel op de vorm of dek af met aluminiumfolie. Zet in een diepe bakplaat en giet er 3 cm kokend water rond. Laat 1 uur garen.

  4. 4

    Haal het deksel of de folie weg en laat nog 15 minuten kleuren. Laat volledig afkoelen en ontvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenterrine met abrikoos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!