Schorseneren met spek en aardappelgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Pel de knoflook en wrijf er een ovenschaal mee in. Schil de aardappelen, snij ze in flinterdunne plakjes en schik ze in de ovenschaal. Meng de room met de zure room, de kaas, nootmuskaat, peper en zout. Giet over de aardappelen en zet 40 minuten in de oven.
-
3
Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes. Bak ze goudbruin in boter. Bak de pancetta krokant zonder vetstof.
-
4
Schil de schorseneren, halveer ze in de lengte en snij ze in stukken van 5 cm. Spoel de selder, schil de wortelen, snij ze in even lange staafjes. Bak de groenten in 5 minuten goudbruin in de pan van de pancetta. Kruid met peper en zout, schenk er wat water bij, dek af en laat nog 5 minuten garen.
-
5
Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Serveer de groenten met croutons, het spek en de gratin.