Kiprolletjes met blauwe kaas en gebakken aardappelen
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en schud nog even op. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de aardappelen op een zacht vuurtje goudgeel.
-
2
Spoel de broccoli, verdeel in roosjes en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en spoel goed onder ijskoud water.
-
3
Verbrokkel de blauwe kaas. Leg de kip tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een
hamertje of deegroller. Snij de kipfilets in de lengte door en vouw ze open. Bestrooi met
de blauwe kaas en rol ze op. Bind vast met keukentouw en kruid met extra peper. -
4
Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilets op een zacht vuurtje goudbruin.
-
5
Doe de broccoli bij de aardappelen, schud nog even op. Serveer met de kip en besprenkel met
een beetje braadjus.