Recept

Chocolade-nougat ijstaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

ijskoude taart voor het hele gezin

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocolade met de helft van de slagroom en de amaretto au bain-marie. Roer om tot een egaal mengsel.

  2. 2

    Klop de rest van de slagroom stijf.

  3. 3

    Doe de suiker en 80 ml water in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop 118°C worden, gebruik een kookthermometer.

  4. 4

    Klop de eidooiers tot ze wit romig kleuren. Giet er in een straaltje de suikersiroop bij en klop verder tot het mengsel afgekoeld is tot ongeveer 37°C. Roer er de gesmolten chocolade door en vervolgens de opgeklopte room. Zet 1 uur in de koelkast om af te koelen.

  5. 5

    Hak de nougat in stukjes en roer ze door het mengsel. Doe alles in een vorm met een inhoud van 2 liter en zet een nachtje in de diepvriezer. Ontvorm de taart door de vorm een beetje warm te maken met heet water. Werk af met wat frambozen, poedersuiker en cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-nougat ijstaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!