Semifreddo ijstaart
bereiding
-
1
Bekleed een cakevorm van 45 x 29 cm met bakpapier. Klop de eiwitten met de poedersuiker en de Gimber tot pieken en zet aan de kant.
-
2
Klop de dooiers met de kristalsuiker 10 minuten in een keukenrobot of met de mixer tot een witte ruban.
-
3
Klop in een derde kom de slagroom stijf. Spatel de opgeklopte dooiers met de opgeklopte room en daarna het opgeklopte eiwit erdoor.
-
4
Lepel 1/3 van de mengeling in de cakevorm. Verdeel er 1/3 van de aardbeien en frambozen over, kruimel er 1/3 van de pistache en meringue over, herhaal de laagjes. Hou enkel het laatste deel fruit apart. Zet de cakevorm gedurende minimum 2 uur in de diepvriezer.
-
5
Haal de semifreddo uit de cakevorm en leg ’m op een grote lange schaal. Werk af met de rest van het fruit en de gehakte pistachenootjes.