Slaatje met Belgische kaas en peperkoek
bereiding
-
1
Rooster de hazelnoten in een pannetje. Maak de asperges schoon, verwijder de uiteinden. Blancheer de asperges in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water. Spoel en droog de sla.
-
2
Snij de peren, zonder te schillen, in plakjes en verwijder het klokhuis. Maak de vinaigrette met de honing, mosterd, oliesoorten en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij elk sneetje peperkoek in twee driehoekjes en beleg ze met de kazen. Leg ze op een ovenschaal en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Verdeel de sla ondertussen over de borden, leg er de plakjes peer, asperges en hazelnoten op. Verdeel de vinaigrette erover en leg er op het allerlaatste moment de toastjes van peperkoek met Belgische kazen bij.