Recept

Oosterse wortel-linzensoep met kipspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere soep met kip

bereiding
  1. 1

    Rasp de gember. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in stukken. Spoel de selder en snij in stukken.

  2. 2

    Stoof de ui, gember en currypasta aan. Roerbak 5 minuten met de wortelen, selder en aardappelen. Breng aan de kook met de bouillon en laat 30 minuten sudderen.

  3. 3

    Kook de linzen 8 minuten in lichtgezouten water. Giet af. Mix de soep en doe er de linzen bij. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rijg de kipfilet op satéstokjes. Bestrijk met olijfolie en kipkruiden. Gril de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant.

  5. 5

    Schep de soep uit in kommen, leg er een kipspiesje op en werk af met munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse wortel-linzensoep met kipspiesjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • kipfilet (in lange reepjes)400 g
  • ui (gesnipperd)1
  • wortelen500 g
  • selder2 takjes
  • aardappelen2
  • verse gember2 cm
  • verse munt (gesnipperd)½ bosje
  • volle yoghurt (natuur)125 ml
  • rode currypasta1 el
  • kippenbouillon2 l
  • rode linzen100 g
  • brood (naanbrood)
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!