Oosterse wortel-linzensoep met kipspiesjes
bereiding
-
1
Rasp de gember. Schil de wortelen en de aardappelen en snij in stukken. Spoel de selder en snij in stukken.
-
2
Stoof de ui, gember en currypasta aan. Roerbak 5 minuten met de wortelen, selder en aardappelen. Breng aan de kook met de bouillon en laat 30 minuten sudderen.
-
3
Kook de linzen 8 minuten in lichtgezouten water. Giet af. Mix de soep en doe er de linzen bij. Kruid met peper en zout.
-
4
Rijg de kipfilet op satéstokjes. Bestrijk met olijfolie en kipkruiden. Gril de spiesjes 2 à 3 minuten aan elke kant.
-
5
Schep de soep uit in kommen, leg er een kipspiesje op en werk af met munt.
Ingrediënten voor
4 personen- kipfilet (in lange reepjes)400 g
- ui (gesnipperd)1
- wortelen500 g
- selder2 takjes
- aardappelen2
- verse gember2 cm
- verse munt (gesnipperd)½ bosje
- volle yoghurt (natuur)125 ml
- rode currypasta1 el
- kippenbouillon2 l
- rode linzen100 g
- brood (naanbrood)
- kipkruiden
- olijfolie
- peper
- zout