Quiche met pompoen en truffelolie
bereiding
-
1
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij ‘m in blokjes. Schil de knolselder, snij 250 g in blokjes. Stoom de pompoen en de knolselder beetgaar.
-
2
Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met een steunvulling. Bak de bodem 10 minuten voor. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bak nog 5 minuten, tot het deeg gaar is.
-
3
Klop de eieren los met de melk, room, tijm, peper en zout. Verdeel de blokjes pompoen en knolselder over de taartbodem. Overgiet met het eiermengsel. Leg de blaadjes laurier op de taart en bak ze 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en bak 10 à 15 minuten verder, tot het eiermengsel gestold is.
-
4
Rasp de rest van de knolselder en maak aan met wat truffelolie, peper en zout. Werk de quiche af met deze salade. Je kunt er eventueel ook nog wat verse truffel over schaven. De quiche kan warm of lauw geserveerd worden.