Paté van zeebarbeel
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn.
Snipper de uien fijn.
Hak de basilicum grof.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Vet een patévorm in met olijfolie en beleg de bodem met 4 filets, met de velkant naar onderen.
-
3
Snij de gekookte aardappelen doormidden en haal er het kruim uit.
-
4
Fruit de uien samen met het spek lichtbruin. Doe ze bij het aardappelkruim en meng goed .
-
5
Hak 3 visfilets fijn en meng ze met de whisky, het basilicum en de eieren door het aardappelkruim. Mix het in de keukenmachine. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep het in de vorm en bedek het met de 4 resterende, gekruide visfilets.
-
6
Zet de vorm 35 à 45 minuten in de warme oven. De paté moet stevig aanvoelen als je erop drukt.
-
7
Laat hem een nachtje afkoelen in de koelkast voor u hem aansnijdt. Serveer met krokante toast.
Voorbereiding