Zalm met tijmkorstje en erwtenpuree
bereiding
-
1
Rasp de parmezaan. Pluk de blaadjes van de tijm. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de korsten van het toastbrood en verkruimel het heel fijn.
-
2
Stoof de ui glazig in wat boter. Doe er de aardappel en de erwten bij en stoof even mee. Overgiet met bouillon en kook gaar. Giet overtollig vocht af, pureer en breng op smaak met peper, zout en boter.
-
3
Meng het broodkruim met de tijmblaadjes, parmezaan, peper en zout en 2 el olijfolie.
-
4
Bak het spek krokant in een droge pan.
-
5
Laat de ovengrill goed heet worden. Kruid intussen de zalmmoten met peper en zout. Leg ze in een pan die ook in de oven mag en bak ze in wat olijfolie goudbruin aan aan een kant.
-
6
Haal de pan van het vuur, verdeel het broodkruimmengsel over de andere kant van de moten en zet de pan in de oven. Laat het korstje mooi goudbruin worden.
-
7
Serveer de zalm met de erwtenpuree en het krokant gebakken spek. Werk eventueel af met een takje munt.
Voorbereiding