Recept

Duo chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk paar van pure en witte chocolade

bereiding
  1. 1

    Laat de witte chocolade smelten in de room, op een zacht vuur. Laat 5 minuten afkoelen.

  2. 2

    Splits het ei. Klop het eiwit stijf met de fijne suiker, tot het in pieken rechtop blijft staan.

  3. 3

    Doe de eidooier bij de gesmolten chocolade en roer goed glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse. Verdeel over hoge glaasjes en zet in de koelkast.

  4. 4

    Laat de bittere chocolade smelten met de room. Klop de dooiers wit schuimig met de suiker. Schenk er de gesmolten chocolade bij en roer goed glad.

  5. 5

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de mousse.

  6. 6

    Schep de bruine chocolademousse op de witte. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer met een chocoladestengel of een toefje slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duo chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!