Duo van chocolade- en bananenmousse
bereiding
-
1
Maak de bananenmousse. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de eiwitten stijf. Mix de bananen fijn met het sap van de citroen en de honing.
-
2
Verwarm enkele eetlepels van het bananenmengsel op een zacht vuur. Meng er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Roer dit mengsel onder de rest van de bananenpuree. Spatel er nu de yoghurt en vervolgens het stijfgeklopte eiwit onder. Verdeel de bananenmousse over 4 glaasjes en zet ze minstens 1 uur in de koelkast.
-
3
Maak de chocolademousse. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Laat even afkoelen. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de gesmolten chocolade. Schep de mousse op de bananenmousse en zet de glaasjes minstens 30 minuten in de koelkast.
-
4
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Werk de glaasjes voor het serveren af met de geroosterde amandelen en eventueel nog met wat cacaopoeder of chocoladeschilfers.