Kruidige lamsfilet met erwten-muntstoemp
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de rozemarijn en munt fijn. Schil de aardappelen. Meng de kruiden voor het vlees met 1 el olie.
-
2
Snij de lamsfilet open als een envelop en vul met het kruidenmengsel. Bind dicht met keukentouw.
-
3
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Kook of stoom de erwtjes gaar. Stamp ze samen tot puree. Roer er de melk en de boter door. Breng de puree op smaak met peper, zout en gehakte munt.
-
4
Schroei het vlees aan alle kanten dicht in een pan met hete olijfolie. Leg het in een ovenschaal en laat nog 10 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het in plakken te snijden. Serveer de stoemp met de in plakken gesneden lamsfilet.
Voorbereiding