Recept

Lamsfilet met tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo klaar en heerlijk mals

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng de sherry, 1 el olijfolie, marjolein, paprikapoeder, korianderpoeder, zout en peper goed door elkaar. Wrijf de lamsfilets ermee in en laat ze 2 uur in een schaal marineren.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Was de kerstomaten zonder ze van de takjes te halen. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat tijm en zout en peper over. Doe er de 5 eetlepels olijfolie over en gaar in een de oven gedurende 7 minuten.

  3. 3

    Haal het vlees uit de marinade en bak aan beide kanten zo’n 3 minuten op een hoog vuur in 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en blus de aanbaksels met de resterende marinade.

  4. 4

    Serveer met kerstomaatjes en aardappelpuree op smaak gebracht met verse geitenkaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsfilet met tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!