Aspergesalade met krieltjes, edamamebonen, beenham en een zachtgekookt eitje
bereiding
-
1
Spoel de asperges. Snij het onderste stukje eraf en schil ze. Spoel de edamamebonen. Kook de witte asperges 1 minuut in gezouten water en blancheer ook de edamamebonen in gezouten water. Giet de edamamebonen af en koel ze af onder stromend koud water.
-
2
Kook de eitjes 6 minuten. Haal ze eruit en laat ze meteen afkoelen onder stromend koud water.
-
3
Maak de vinaigrette. Spoel de bieslook en de bladpeterselie, hak fijn en voeg de olijfolie, de wittewijnazijn en de graanmosterd toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Bak de krieltjes aan in olijfolie. Spoel de spinazie. Serveer de spinazie op een bord, voeg de witte asperges, edamamebonen en gebakken krieltjes toe. Werk af met een sneetje beenham en een zachtgekookt eitje. Besprenkel met de vinaigrette.