Recept

Kalkoenpotje met dragon en mosterd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kroketten en gestoomde jonge worteltjes

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoenfilet in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom goudgeel in olijfolie. Zet even opzij. 

  2. 2

    Bak het spek krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in kwartjes.

  4. 4

    Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei toe en stoof kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee, tot ze hun vocht beginnen te verliezen. 

  5. 5

    Schep de kalkoen bij in de pan. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten sudderen.

  6. 6

    Roer er de room, de mosterd, de dragon en de spekblokjes door. Laat nog 5 à 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met plukjes dragon. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenpotje met dragon en mosterd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!