Spaghetti met zeevruchten
bereiding
-
1
Pel de scampi's en maak ze schoon. Spoel de mosselen en de inktvisringen. Laat goed uitlekken in een vergiet. Spoel de tomaten en halveer ze. Maak de chilipeper schoon en snij, zonder de zaadjes, in ringetjes. Pel en pers de knoflook.
-
2
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
-
3
Fruit de knoflook en de chilipeper in een beetje olijfolie. Blus met de wijn en de visfond. Voeg er de mosselen aan toe en zet afgedekt op een hoog vuur tot alle mosselen openkomen. Verwijder de gesloten schelpen.
-
4
Voeg er de tomaatjes, de scampi's en de inktvisringen aan toe, kruid met peper en zout en laat nog even verder garen.
-
5
Giet de pasta af, schep er de zeevruchtensaus door. Besprenkel met olijfolie en garneer met een handvol basilicum.