Scampisalade met avocado (2)
bereiding
-
1
Maak de scampi's schoon, maar laat het staartje eraan. Leg ze even terug in de koelkast.
-
2
Snij de rode biet in blokjes. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees eruit en snij in partjes, besprenkel met het limoensap. Snij de limoen in partjes.
-
3
Maak een vinaigrette met de maïsolie, het citroensap, honing en wasabi. Roer goed los en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Snij het noriblad in fijne repen. Spoel de sla, laat goed uitlekken. Verdeel de sla over borden en werk af met de rodebietblokjes, avocado, norisnippers en partjes limoen.
-
5
Roerbak de scampi's in olijfolie en kruid ze met de citroenpeper.Verdeel ze over de sla, serveer met de wasabidressing en strooi er wat preischeuten over.