Scampisalade
bereiding
-
1
Laat de diepvriesscampi's ontdooien. Pel ze , maar laat het staartje eraan. Snij ze op de rugzijde van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmdraadje. Dep de scampi's goed droog met keukenpapier.
Spoel de raketsla. Dep de sla goed droog en vermeng met de kruidenvinaigrette.
Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
Spoel en halveer de pruimtomaatjes.
Pel en halveer de knoflook.
-
2
Bak de knoflookteentjes een paar minuten in 1 eetlepel olijfolie. Neem ze weg. Bak op een, hoog vuur de scampi's twee tot drie minuten in de knoflookolie. Ze zijn gaar als ze dieproze zijn. Kruid ze met peper.
-
3
Verdeel de rakersla, de zongedroogde tomaatjes en de pruimtomaatjes over de borden. Leg er de warme scampi's bij. Werk af met parmezaankrullen. Serveer meteen. Lekker met ciabatta of stokbrood.
Voorbereiding