Witloofsoep met gerookte-forelroom
bereiding
-
1
Snipper de sjalot.
Snij het witloof in stukjes.
Hak de bieslook.
-
2
Hak de forel
fijn in de blender, voeg er de graantjesmosterd
aan toe en meng met de room. Kruid met grofgemalen
peper. Haal de forelroom uit de blender,
maar spoel de beker van de blender niet om. -
3
Stoof de sjalot glazig in wat boter. Doe het witloof erbij en stoof het lichtjes aan. Blus met de witte wijn. Voeg er de bouillon en de suiker aan toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een halfuur koken.
-
4
Giet de soep in de blender en mix goed fijn.
-
5
Voeg er de dille en de bieslook aan toe en mix nog heel even. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer ze met de forelroom en werk af met wat extra bieslook.
Voorbereiding
Forelroom