Recept

Soezentaart met zomerfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een taart met heerlijk luchtig deeg en sappig zomerfruit... wat wil je nog meer?

Soezendeeg is een droog deeg, dat in de eerste fase gaart op het vuurt. Let erop dat je de bloem zeker lang genoeg laat garen in de pan, dan kan het deeg nadien de eieren goed opnemen. Voeg de eieren ook één voor één toe, roer krachtig door en zorg dat het ei volledig is opgenomen voor je een volgend ei toevoegt. Kijk telkens goed naar je beslag: als dat glad en glanzend is, hoef je misschien maar 3 eieren toe te voegen. Voeg je dan toch een extra ei toe, dan kan het deeg te lopend worden om mooie soezen van te bakken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de randen van twee springvormen van 24 cm diameter in en bekleed de bodems met bakpapier.

  2. 2

    Smelt de boter voor het soezendeeg. Voeg de melk en 100 milliliter water toe en breng tot net tegen het kookpunt aan. Roer er de bloem, het bakpoeder en het zout onder en laat 2 ­minuten al roerend meebakken.

  3. 3

    Doe het deeg in een koude kom en spatel er één voor één de eieren onder. Meng tot een kleverig beslag. Verdeel het soezendeeg over de bodem van de twee springvormen en bak de twee deegbodems 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

  4. 4

    Maak de pudding. Verwarm de melk met de room en het vanille-extract tot net tegen het kookpunt. Klop in een hittebestendige kom de eidooiers los met het maïszetmeel en de suiker. Giet er langzaam en al kloppend het hete melkmengsel bij. Schenk het mengsel terug in de pan en laat de ­pudding op een zacht vuur indikken. Laat ze afkoelen.

  5. 5

    Schep de pudding in één van de springvormen op de gebakken deeg­bodem. Zet deze taartbasis 1 uur in de koelkast.

  6. 6

    Maak het fruit schoon. Verdeel het fruit over de pudding, maar hou wat fruit apart voor de afwerking. Leg de tweede gebakken deegbodem op het fruit. Zet de taart opnieuw 1 uur in de koelkast.

  7. 7

    Werk de taart voor het serveren af met het apart gehouden fruit en wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soezentaart met zomerfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!