Sint-jakobsvruchten met eendenborst
bereiding
-
1
Klop voor de dressing 2 eetlepels olijfolie op met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Spoel de rucola en laat uitlekken. Scheur grote blaadjes in twee. Snij de tomaatjes in stukken. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
-
3
Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Wikkel ze in een sneetje eendenborst. Maak vast met een cocktailprikker.
-
4
Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de sint-jakobsvruchten ongeveer 1 minuut per kant, naargelang de dikte. Laat ze drogen op keukenpapier.
-
5
Maak een salade van de rucola en de tomaatjes. Besprenkel met dressing. Verdeel over 8 kommetjes en bestrooi met pijnboompitten. Leg er een sint-jakobsvrucht op. Besprenkel met balsamicoazijn en werk af met fleur de sel.