Recept

Sint-jakobsvruchten met eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Surf and turf met eend.

bereiding
  1. 1

    Klop voor de dressing 2 eetlepels olijfolie op met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de rucola en laat uitlekken. Scheur grote blaadjes in twee. Snij de tomaatjes in stukken. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Wikkel ze in een sneetje eendenborst. Maak vast met een cocktailprikker.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de sint-jakobsvruchten ongeveer 1 minuut per kant, naargelang de dikte. Laat ze drogen op keukenpapier.

  5. 5

    Maak een salade van de rucola en de tomaatjes. Besprenkel met dressing. Verdeel over 8 kommetjes en bestrooi met pijnboompitten. Leg er een sint-jakobsvrucht op. Besprenkel met balsamicoazijn en werk af met fleur de sel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!