Filotaartjes met gehakt en pompoen
bereiding
-
1
Rasp de helft van de appel en snij de rest in blokjes.
-
2
Stoof de sjalot en chili in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe er de pompoen bij en bak 3 minuten. Schep er de geraspte appel door en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Snij elk vel filodeeg in 4 vierkanten van 10 à 12 cm. Bestrijk ze met olie en leg ze per 4 kruiselings op elkaar. Schik ze in een muffinblik.
-
4
Klop het ei los en meng met de roomkaas, de zure room, de melk, peper en zout. Verdeel 3/4 van het gehakt over de vormpjes. Giet er het eimengsel over. Schep er de rest van het gehakt bij en zet 20 à 25 minuten in de oven.
-
5
Serveer de taartjes met een salade van witloof, veldsla en appelblokjes. Besprenkel met balsamicoazijn en olijfolie.