Recept

Zandtaartjes met ricotta en frambozencoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk dessert met een fruittoets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Mix bloem, suiker, boter, ei en eidooier in de keukenmachine zachtjes tot een homogene deegbol zonder klonters. Wikkel de bol in plasticfolie en laat zo’n 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Meng voor de vulling de suiker en de eieren goed door elkaar. Het is belangrijk dat de suiker in de eieren oplost. Voeg er de ricotta aan toe en meng door het romige, gele mengsel. Zorg ervoor dat er geen brokjes ricotta achterblijven.

  3. 3

    Haal de deegbol uit de koelkast en rol deze zachtjes uit op een met bloem bestoven werkvlak. Neem een ronde taartvorm en druk het uitgerolde deeg erin. Bestuif de taartvorm met bloem.

  4. 4

    Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart 35 minuten in de warme oven.

  5. 5

    Laat de taart afkoelen. Plet de frambozen met een vork. Voeg er enkele lepels poedersuiker aan toe en roer tot je een coulis hebt. Zet in de koelkast.

  6. 6

    Bestrijk de taart met de coulis en zet nadien nog even in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zandtaartjes met ricotta en frambozencoulis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!