Recept

Pasta alla Milanese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snipper het sjalotje. Fruit het in wat olijfolie. Voeg de gepelde en in stukjes gesneden tomaat (zonder zaadjes) en de tomatenpuree toe. Doe er nog ½ dl water bij en laat 15 minuten op een zacht vuurtje onder deksel garen. Kruid met peper, zout, oregano en laurierblaadje.

  2. 2

    Meng het paneermeel met de geraspte kaas in een kom. Klop de eieren luchtig in een andere kom, kruid met peper en zout. Maak de kalfslapjes eventueel iets platter met een vleeshamer. Wentel ze eerst door het ei en dan door het paneermeel. Werk zo alle kalfslapjes op.

  3. 3

    Bak de kalfslapjes in de helft boter en de helft olie kort aan beide kanten. Houd ze eventueel warm in de oven tot alle kalfslapjes gebakken zijn, ze kunnen waarschijnlijk niet allemaal in één pan.

  4. 4

    Kook de capellini beetgaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de capellini door en zeef, spoel met vers water en laat uitlekken.

    Meng de tomatensaus door de capellini. Serveer met de gebakken kalfslapjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!