Tortellini met pompoen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de pompoen in blokjes. Hak peterselie en rozemarijn fijn.
-
2
Doe de pompoen in een grote, ondiepe ovenschaal. Druppel er 2 eetlepels olijfolie en het citroensap over en bestrooi met de gehakte rozemarijn. Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Fruit glazig in wat olijfolie. Blus met de witte wijn. Doe er de room bij. Laat even inkoken. Roer de mosterd door de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de tortellini beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de saus.
-
5
Werk af met gehakte peterselie en peper uit de molen.
-
6
Serveer voor de liefhebbers met wat gemalen kaas (parmezaan of grana padano).
-
7
Stoof in een andere pan het sjalotje in een nootje boter. Doe er bieslook en peterselie bij.
-
8
Roer er de ricotta door en laat smelten. Voeg eventueel nog wat bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Voorbereiding