Recept

Konijnenrug met cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal op een koude herfstdag

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de sjalotjes maar laat ze heel. Borstel de cantharellen goed schoon en hak de peterselie fijn. 

  2. 2

    Kruid de konijnenrug met peper en zout en leg 'm in een braadschotel. 

  3. 3

    Leg de sjalotjes rond het konijn. Bedruppel met olijfolie en bak 15 à 20 minuten in de oven. 

  4. 4

    Overgiet met de fond, verlaag de oventemperatuur naar 160° C en laat nog 35 à 45 minuten verder garen. Overgiet het vlees geregeld met het braadvocht. 

  5. 5

    Bak 5 minuten voor het serveren de cantharellen in een pan met boter. Roer er de peterselie door en breng op smaak met peper en zout. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de cantharellen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnenrug met cantharellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!