Gesmoorde ossenwang in rode wijn
bereiding
-
1
Snipper de ui en knoflook. Snij de selder in boogjes en de wortelen in stukjes. Verwarm de oven voor op 165° C.
-
2
Verhit wat boter in een braadpan. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Haal het uit de pan, giet het vet weg en smelt opnieuw een klont boter in de pan. Stoof er de ui en knoflook in zacht.
-
3
Voeg er de wortelen en de selder aan toe en laat even meebakken. Bestrooi de groenten met bloem en bak nog een minuutje mee. Roer voortdurend zodat de bloem niet aan de pan blijft plakken.
-
4
Doe het vlees bij de groenten, met het kruidentuiltje, en overgiet met de wijn. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Zet het deksel op de braadpan en zet 3 uur in de voorverwarmde oven. Serveer het vlees met gratin dauphinois en een frisse salade.
Voorbereiding