Recept

Pasta met asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden eraf. Kook de schillen ongeveer 20 minuten in 1 tot 1,5 liter water. Zeef de bouillon. 

  2. 2

    Snij de asperges in stukken van ongeveer 4 cm. Kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar in de aspergebouillon. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. 

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Fruit hem glazig in wat olijfolie. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken, vang wat van het kookvocht op. 

  5. 5

    Meng de asperges en de knoflook door de pasta. Voeg een beetje van het kookvocht toe. Doe de mascarpone erbij en schep goed om tot de kaas volledig is opgenomen. Bestrooi de pasta met peterselie, geraspte citroenschil en hazelnoten. Serveer met parmezaan. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!