Chocoladecake met amandelschilfers
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.
-
2
Roer de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Klop er een voor een de eieren door.
-
3
Zeef de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder. Spatel beetje bij beetje dit mengsel door het beslag.
-
4
Doe het beslag in de vorm. Bak de cake 60 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm nadien op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.
-
5
Hak de chocolade fijn, smelt 'm au bain-marie. Breng de room tot tegen het kookpunt en roer 'm beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Mix de massa 3 minuten en giet het glanzende glazuur over de cake. Laat enkele minuten opstijven. Garneer met amandel- en chocoladeschilfers en laat het glazuur verder opstijven.