Chocoladecake met amandelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de chocolade in stukjes.
-
2
Vet de tulbandvorm goed in en bestrooi de bodem en de zijkanten lichtjes met bloem. Zet hem in de koelkast.
-
3
Roer de boter schuimig met een snuifje zout, de suiker en de vanillesuiker. Voeg er, een voor een, de eieren aan toe. Roer telkens glad. Doe er de sinaasappelschil bij.
-
4
Vermeng de bloem met het cacaopoeder en het amandelpoeder.
-
5
Zeef het mengsel beetje bij beetje boven de eieren. Leng telkens aan met een straaltje lauwe melk.
-
6
Schep het beslag in de vorm. Bak 60 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
-
7
Laat de chocoladestukjes smelten in een warmwaterbad of de magnetron. Doe er de boter bij en roer glad.
-
8
Lepel het chocoladeglazuur over de cake. Werk af met amandelschilfers en chocoladekrullen. Laat volledig afkoelen en opstijven.
Voorbereiding