Recept

Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen alledaagse ingrediënten, maar wel perfect gecombineerd

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de patisson doormidden. Verwijder de zaadjes, en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de schil. Schil de wortelen en de aardappelen. 

  2. 2

    Kook het vruchtvlees van de patisson samen met de aardappelen gaar in wat gezouten water. Giet af en prak met een vork tot een grove puree.

  3. 3

    Gaar de schil van de patisson 20 minuten in de oven, voorverwarmd op 180° C. Snij ’m in reepjes en roer door de puree.

  4. 4

    Kook de wortelen in hun geheel gaar. Doe ze met een klontje boter in de blender en pureer tot een crème.

  5. 5

    Bak de pensen op een laag vuurtje gaar in wat boter. Snij ze in plakken.

  6. 6

    Verdeel de puree en de plakjes pens over de borden. Werk af met de wortelcrème en takjes verse kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!