Patisson-aardappelstoemp met Luikse pens
bereiding
-
1
Snij de patisson doormidden. Verwijder de zaadjes, en lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar de schil. Schil de wortelen en de aardappelen.
-
2
Kook het vruchtvlees van de patisson samen met de aardappelen gaar in wat gezouten water. Giet af en prak met een vork tot een grove puree.
-
3
Gaar de schil van de patisson 20 minuten in de oven, voorverwarmd op 180° C. Snij ’m in reepjes en roer door de puree.
-
4
Kook de wortelen in hun geheel gaar. Doe ze met een klontje boter in de blender en pureer tot een crème.
-
5
Bak de pensen op een laag vuurtje gaar in wat boter. Snij ze in plakken.
-
6
Verdeel de puree en de plakjes pens over de borden. Werk af met de wortelcrème en takjes verse kervel.
Voorbereiding