Zandkoek met kruidnagel en steranijs-ijs
bereiding
-
1
Schil de ananas en snij 'm in stukjes.
-
2
Doe de stukjes ananas met de geleisuiker in een pan en laat een uurtje pruttelen. Giet door een zeef en bewaar de stroop.
-
3
Verwarm de room op een laag vuurtje met de suiker en de steranijs. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, laat de room afkoelen en draai tot ijs in de sorbetière.
-
4
Kneed de bloem met de poedersuiker, de boter en het kruidnagelpoeder tot een zacht deeg en rol uit tot een dikke plak (ongeveer 1,5 cm dik). Snij er vier vierkanten van en prik in het midden van elk stuk een kruidnagel. Bak de koek 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160° C.
-
5
Leg op elk bord een stuk koek en werk af met ananasstroop en een bolletje ijs. Steek met een lucifer het kruidnageltje aan: dat zorgt voor een heerlijk kruidig aroma.
Voorbereiding