Hammousse met rode-bietenscheuten
bereiding
-
1
Snij de ham in reepjes.
Week het gelatineblaadje in koud water.
Schil en snipper de knoflookteentjes.
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
Schil de ui en snipper hem fijn.
-
2
Bak de knoflook en de sjalot glazig in een klein scheutje olijfolie.
-
3
Hak de blaadjes rozemarijn heel fijn en meng ze met de ham.
-
4
Mix de ham samen met de knoflook en de sjalot in de keukenmachine. Maak aan met de mayonaise.
-
5
Warm de sherry even op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de sherry en de opgeklopte room bij het mengsel. Breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat opstijven in de koelkast.
-
6
Snij de focaccia in staafjes en bak ze krokant in olijfolie. Doe de mousse in glaasjes. Werk af met rode-bietenscheutjes en een stukje focaccia.
Voorbereiding