Gepocheerde peertjes met ijs en speculaascrème
bereiding
-
1
Maal 8 speculaaskoekjes fijn en meng met 2 el citroensap en 1 kl gember. Klop de room erdoor en zet koel weg. Verbrokkel de overige 2 speculaaskoekjes.
-
2
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis met een parisiennelepeltje. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren.
-
3
Doe 0,5 liter water in een kookpan. Voeg de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en het vierkruidenpoeder toe. Doe de rest van het citroensap erbij. Breng aan de kook, leg de peren erin, draai het vuur meteen laag en laat 20 minuten pocheren. Laat afkoelen in de siroop en meng een lepel siroop door de speculaascrème.
-
4
Strijk met een siliconen borsteltje een beetje crème op een bordje. Leg er een gepocheerde halve peer op en vul de klokhuisholte met een bolletje ijs. Werk af met een blaadje munt en wat verbrokkelde speculaas.