Taart met chocolademousse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
2
Doe de patisseriebloem met de boter, de melk en de suiker in een mengkom. Bewerk met de keukenrobot tot een glad en homogeen deeg.
-
3
Rol het dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm. Druk het goed tegen de rand aan. Zet in de koelkast.
-
4
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Doe er de boter, in vlokjes, bij. Roer glad.
-
5
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker.
-
6
Schenk de afgekoelde chocolade bij de dooiers. Roer glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa.
-
7
Strooi er de gezeefde bloem bij en schep voorzichtig om tot de bloem volledig opgenomen is.
-
8
Schep de chocolademousse op de deegbodem.
-
9
Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.
Voorbereiding