Recept

Taart met chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als opkikker

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. 2

    Doe de patisseriebloem met de boter, de melk en de suiker in een mengkom. Bewerk met de keukenrobot tot een glad en homogeen deeg.

  3. 3

    Rol het dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm. Druk het goed tegen de rand aan. Zet in de koelkast.

  4. 4

    Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad of in de magnetron. Doe er de boter, in vlokjes, bij. Roer glad.

  5. 5

    Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Klop de eidooiers wit-schuimig met de fijne suiker.

  6. 6

    Schenk de afgekoelde chocolade bij de dooiers. Roer glad. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de massa. 

  7. 7

    Strooi er de gezeefde bloem bij en schep voorzichtig om tot de bloem volledig opgenomen is.

  8. 8

    Schep de chocolademousse op de deegbodem. 

  9. 9

    Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taart met chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!