Recept

Tagliatelle met sint-jakobsvruchten en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke pasta met dé wintergroente: pompoen.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de peterselie, dep droog en hak fijn.

    Snij het pompoenvruchtvlees in heel kleine stukjes.

  2. 2

    Verhit de olie in een grote pan en fruit de stukjes pompoen 5 minuten. Giet een klein glaasje water in de pan en laat op middelhoog vuur garen tot al het water verdampt is.

  3. 3

    Kook intussen de pasta gaar.

  4. 4

    Laat 30 g boter smelten in een pan en bak de sint-jakobsvruchten 1 minuut aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de pompoenstukjes, strooi er de peterselie over en laat 1 minuut doorwarmen.

  5. 5

    Laat de pasta uitlekken, roer er de rest van de boter door en verdeel over 6 borden. Werk af met de pompoen en zeevruchten en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!