Waterkerssoep met zure room
bereiding
-
1
Spoel de waterkers, verwijder slechte blaadjes en laat goed uitlekken. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij hem in reepjes.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer glad. Blus met de witte wijn en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen. Roer af en toe.
-
3
Verdeel de paprikareepjes over vier soepkommen.
-
4
Klop de room lobbig. Doe de waterkers bij de soep en mix glad. Giet er vervolgens de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de hete soep over de paprikareepjes en lepel er wat zure room over. Werk af met bonte peper en waterkers.
Voorbereiding